Dolar 41,2732
Euro 48,6448
Altın 4.853,09
BİST 10.449,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
28°C
Parçalı Bulutlu
Çar 29°C
Per 29°C
Cum 28°C
Cts 27°C

Memur maaş zammı belli oldu

Memur maaş zammı belli oldu
REKLAM ALANI
27 Ağustos 2025 00:25
31

Memur ve memur emeklilerinin 2026-2027 yıllarındaki maaş zamlarını ve sosyal haklarını belirlemek üzere bugün dördüncü kez toplanan hakem kurulu, hükümetin zam teklifini değiştirmedi.

Toplantıda, kamu işvereni temsilcileri, 2026’nın ilk 6 ayı için yüzde 11, ikinci 6 ayı için yüzde 7, 2027’nin ilk 6 ayı için yüzde 5, ikinci 6 ayı için yüzde 4 zam teklif etti.

ARA REKLAM ALANI

Kurul, bu teklifi kabul ederek, memur maaşları ile memur emeklisi aylıklarına 2026’nın ilk 6 ayında yüzde 11, ikinci 6 ayında yüzde 7, 2027’nin ilk 6 ayında yüzde 5, ikinci 6 ayında yüzde 4 zam yapılmasına karar verdi.

Kamu-Sen ve Memur-Sen teklifin ardından Hakem Kurulu’ndan çekildi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Uzlaşmazlıkla sonuçlanan Toplu Sözleşmede Toplantı Tutanağı ile kayıt altına aldığımız 58 Kazanım Hakem Kurulunda oylandı. Verdiğimiz tepkiler ve Hakem Kurulu’ndaki ısrarımızla bazı olumlu adımlar atıldı ama bunlar sorunu çözmez. Hakem Kurulu’ndan çekildik” dedi.

MEMUR VE HÜKÜMET TARAFININ TEKLİFLERİ

Memur-Sen, 2026’nın ilk altı ayında taban aylığa 10 bin TL seyyanen zam, yüzde 10 refah payı ve yüzde 25 artış talep etti. İkinci altı ay için yüzde 20 zam istedi. 2027’de ise ilk yarıda taban aylığa 7 bin 500 TL eklenmesini ve yüzde 20 artış, ikinci yarıda ise yüzde 15 zam talep etti. Memur-Sen’in teklifi 2026 için toplam yüzde 88, 2027 içinse yüzde 46 oranında bir artışı öngörüyor.

İktidar son teklifinde 2026’nın ilk 6 ayı için yüzde 11, ikinci 6 ayı için yüzde 7 ve 2027’de de ilk 6 ay için yüzde 6 ve ikinci altı ay için yüzde 4 zam teklif etmişti.

DİĞER SOSYAL HAKLAR

Hakem Kurulu tarafından kabul edilen diğer sosyal haklar ise şöyle oldu:

Toplu sözleşme görüşmelerinde, Kamu İşveren Heyetinin taban aylığa 2026 yılı birinci 6 ay için verdiği 1000 lira zamda değişiklik yapılmadı.

Genel idare hizmetleri ve yardımcı hizmetler sınıfında olup ilave ödemeden faydalanmayanlara yönelik artış 8 puandan 10 puana çıkarıldı. Memurlara ödenen yabancı dil tazminatı yüzde 100 artırıldı.

Kamuda çalışan özel güvenlik görevlilerinin resmi ve dini bayramlardaki fazla çalışmaları için günlük 307 lira verildi. Yüzde 50 artırımlı ödenen engelli çocuk aile yardımı ödeneğine yüzde 10 artış yapıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.